FüzyonLab Gluten Yıkama Cihazı
Gluten Yıkama Cihazı Teknik Özellikleri |
|
Özellik |
Değerler |
İnce Tane Elek Düzeneği |
200 mesh/inch |
İri Tane Elek Düzeneği |
26 mesh/inch |
Kutu İç Çapı |
54 mm |
Numune Ağırlığı |
10gr/Kutu |
Sıvı Akışı |
50~56ml |
Karıştırma Süresi |
5~75 saniye (Görsel ve ayarlanabilir) |
Yıkama Süresi |
1~15 dakika (Görsel ve ayarlanabilir) |
Voltaj |
AC220V 50Hz |
Ağırlık |
22 Kg |
Ebatları |
335mmX330mmX325mm |
Son ürünün kalitesini belirlemek ve geliştirmek için gluten miktarı ve kalitesinin tespit edilmesi önem arzeder.
Yaş gluten miktarının tespiti ürünün kalite göstergesi açısından önemlidir, bu verilerin doğru şekilde tespit edilmesi dünya standartları çerçevesinde ürün üretimini sağlar. Gluten yıkama cihazı ile bu veriler en doğru şekilde tespit edilebilir.
Buğday ve unun gluten karakteristiğinin tespit edilmesini sağlar.
Ürün içerisinde bulunan diğer protein içerikleri, gerçek gluten karakteristiğinin göstergesi olmayabilir, bu sebepten gluten miktarının doğru tespit edilmesi önemlidir.
Gluten Nedir?
Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf gibi tahıl grubunun içerdiği bir protein grubudur,Prolaminler ve Glutelinler olmak üzere iki grupta gösterilebilir. Ekmek yapımında oluşan ağsı yapıdan gluten proteinleri sorumludur. Yaş glutenin ideal değeri 28-32 arasıdır. Eksik olması halinde kuru gluten ilavesi veya iyi buğday ile karıştırılarak istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, un sanayi, dayanıklı unlu mamuller ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan önemli bir sanayi hammaddesi olarak kabul edilir. Kuru gluten, yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden ötürü elde edilmesi zor olan bir üründü. Gluten yıkama cihazı buğday ya da diğer tohumların unları nişastayı ayırmak için yıkandığı zaman geride kalan glutenin tespit edilip, elde edilmesi için kullanılan bir cihazdır.
Jelatin Alternatifi Olarak Gluten
Gluten, bitki kaynaklı olduğu için insan sağlığı açısından jelatin'in en önemli alternatifidir. Jelatin'e göre lezzet, tat ve koku açısından gluten çok daha iyi ve ekonomiktir. Bu tür bitki proteinlerinin vücut tarafından sindirilmesi çok daha kolaydır. Sağlık açısından, hayvan kaynaklı jelatin yerine bitki kaynaklı gluten kullanımı tercih edilebilir.